Deilige havrekjeks! (lykkemat)
Hjem Add Om meg Kontakt

0

Deilige havrekjeks!

English version here

Jeg er en søtmoms. Men kroppen min har virkelig ikke godt av søtsaker. Så jeg bregrenser meg og klarer meg veldig fint uten, spesielt når jeg har latt det gå noen dager siden jeg spiste noe søtt. Da er søtsuget ute av kroppen og alt fungerer veldig bra. Hodet har det godt, huden har det godt, magen har det godt, hele meg har det godt. Men så går jeg på en smell, det er helg, datter vil ha sjokolade, og jeg lar meg friste. Det er utrolig hvor lite som skal til før kroppen på nytt roper på sukker. Da er det kjekt å ha noen alternativer. Disse havrekjeksene er vanvittig gode!  De er sprø utenpå og myke inni og de smaker både søtt og godt. Lette å lage er de også!


Du trenger:

100 g meierismør

2,5 dl kokosblomstsukker

1 egg

1 ts vaniljeekstrakt

1 dl mandelmel

1/2 ts bakepulver

1/2 ts himalayasalt

1 ts malt kanel

5 dl havregryn

Rør sammen meierismør (romtemperert) og kokosblomstsukker, bruk gjerne miksmaster. Rør deretter inn egg og miks godt sammen. Tilsett vaniljeekstrakt og rør sammen før du tilsetter mandelmel, bakepulver, salt og kanel. Til slutt rører du inn havgrynet.

Lag små boller av røra og trykk de bittelitt ned på bakeplaten. Stek midt i ovnen på 175 grader i ca 10-12 minutter. De skal bli gylden brune. Avkjøl og nyt!


 


  • Kommenter her
    Design og koding: Ina Anjuta