lykkemat -
Hjem Add Om meg Kontakt

2

Jeg er en sucker for designsamarbeidene de forskjellige kjedebutikkene gjr med etablerte og hotte designere + kjendiser... Denne gangen er det Olsen tvillingene som gjr en gjesteopptreden hos Bik Bok. N har jeg shoppet hos Bik Bok siden jeg var tenring og det er jo noen r siden... dermed er jeg egentlig way utenfor mlgruppen. Men pytt sann, s lenge man kan shoppe p nett s gr det s bra :)

Ufattelig nok fikk jeg sms om hente sendingen p Ljabru! Som dere ser p bildet hadde denne gtt fint i postkassen... Men med rosa joggesko og liten vannflaske tok jeg det som en treningstur :)

Vel hjemme og frti minutter med trening (helt passende) fant jeg denne lille sorte saken i pakken.

Tada! En lekker statementring i gull! Er veldig glad i store ringer og selv om jeg hadde hpet den passet p langfinger (gikk ikke dessverre, var for liten) s er jeg veldig fornyd. Herligheten kostet 99, men s kom frakt p 49 i tillegg...

S over til mer viktige saker. Jeg skal lage en oppdatering/oppsummering om hvordan den nye omleggingen av kosthold gr her hjemme. S langt er jeg superfornyd og kjenner forandringer bde p kropp og sjel. Mer om dette i neste blogginnlegg. I mellomtiden anbefaler jeg at dere leser DETTE innlegget p bloggen til Paleoliv. Jeg kan si meg s enig med Sara, du kjenner det p kroppen nr inntaket av feil matvarer fr gjort sin skade. I gr forskte jeg meg p en skl med tyrkisk yoghurt med blbr og honning. Hadde lest et sted at flere som normalt reagerer p melk ikke reagerer p gresk og tyrkisk yoghurt. Jeg smattet i meg sklen og det smakte helt nydelig. Men etter ca en 20 minutters tid begynte jeg kjenne meg smkvalm og fikk lettere hodepine. Et par timer senere var det gtt over, men jeg vet n at jeg skal fortsette holde meg unna meieriprodukter!

Mona


  • 0

    Vi har fjernet korn fra maten her hjemme. Men det er virkelig ikke lett. Vi savner begge bde pizza, rundstykker og brd, vafler, pannekaker m.m. Jeg synes ogs det er vanskelig finne p retter til bde frokost, lunsj og middag som kun bestr av fisk/kjtt/fugl og grnnsaker. Nr jeg n ogs har ftt kunnskap om at belgfrukter, inkludert soya og peantter er like skadelig for tarmen som gluten og laktose, ja da begrenser det seg veldig.

    Jeg leser med stor interesse bloggen til Pl Jbekk, han forklarer p en god mte skadene kornet gjr p tarmene og dermed immunforsvaret vrt. 80% av immunforsvaret ligger i tarmene og da sier det seg selv at mange sykdommer og helseplager springer ut fra et skadet fordyelsessystem. OBS! Man kan faktisk ha skader i tarmen og fordyelsessystemet selv om man ikke er plaget med magevondt...

    Jeg anbefaler virkelig at dere leser dette innleggetHERog dette HER

    N har jeg forsket en del p nett og funnet frem til flere som anbefaler bltlegging av korn for gjre denne mer opptakelig i tarmen samt frigi nringstoffene som er i kornet. Bltlegging av korn og ntter var helt vanlig fr i tiden og noe man visste mtte gjres for at tarmen skulle klare prosessere disse. En god brdoppskrift fant jeg HER og satte i gang med en brddeig i gr.

    Klikk deg gjerne inn p linken for oppskriften selv om du ikke skal bake akkurat n, her forklares det nemlig p en god mte hvorfor bltlegging og langtidsheving er et poeng.


    Ett stykk ferdig langtidshevet brd! Jeg skuffet ingrediensene i en bolle, eltet lett sammen og satte bakebollen med lokk p varmekablene p badet over natten. Deigen ble satt kl 19 og gikk i ovnen ca kl 11 dagen etter. Jeg halverte oppskriften og bruket ca 1/3 fint speltmel og 2/3 sammalt speltmel. Jeg smurte en brdoven lett med Brimi smr og bare hlte deigen oppi. Enkelt og greit! Brdet smaker godt, til og med datter syntes det var spiselig! Det er en seier, hun har normalt sterk vegring mot brd som er grovere enn loff :) N har jeg skret opp hele brdet i skiver og fryst den to og to. I kveld setter jeg en deig med kun finmalt speltmel, s fr vi se om loffen ogs faller i smak. Brd skal uansett ikke bli en stor del av vrt kosthold, men noen ganger er det kjekt ha tilgjengelig i frysern. Fremtidige prosjekter p bakefronten er pizzabunn, foccacia og vaffelrre.



    Brdskive med blbrsyltety! Sukkefritt naturligvis...

    S for svare p overskriften - korn er fortsatt noe vi skal unne oss i ny og ne, men bestevenner, det er vi ikke. For sitere Pl Jbekk: "Bltlegging er helt greit det, og kan fjerne fytinsyre, men jeg skjnner ikke hvorfor noen skulle orke bruke s mye tid p en s drlig matkilde" - Hehe.... Han har ett poeng, men godt er det!

  • 0

    Hei!

    Etter en tids pause p bloggen er jeg n tilbake. Sommeren har jo vrt helt fantastisk med sol omtrent hver eneste dag! Dette trengte vi! Jeg og datter er fortsatt flinke til spise riktig og fylle p med en del tilskudd. Tislkuddene tenker jeg at vi sakte faser ut etterhvert som vi fr stablet formen p plass. Fortsatt gjenstr det avvenne datter for sukker. Det tar tid! Jeg er omtrent sukkerfri p heltid n, har ikke spist noe med sukker i p ca tre mneder. Heia meg! Det gr overraskende bra, ikke minst fordi jeg passer p ha gode alternativer nr behovet for noe stt melder seg... Og det gjr det jo! Jeg har nevnt i et innlegg tidligere at jeg leser en blogg som legger ut mange utrolig fristende oppskrifter p sjokoladekonfekter uten sukker og med gode ingredienser. Mjuuuglys blogg finner du HER. En superfavoritt som jeg har laget flere ganger og som ALLE jeg har tilbudt denne til, liker, er Bounty. Stor favoritt hos datter ogs. Oppskriften finner du HER



    I samme runde som jeg laget Bonty i forigrs s forskte jeg meg ogs p marsipan. Jeg har laget denne en gang tidligere, men da med mandler jeg selv hadde kvernet og som ikke ble fint nok malt... Denne gangen brukte jeg pose med finmalt mandel fra helsekosten. De ble kjempegode! Bildet verst til venstre viser ingredienser til marsipankulene. Oppskriften er ogs fra samme blogger og finnes HER. Jeg brukte ikke konditorfarge eller kanel i marsipanen. Da jeg heller ikke hadde appelsinjuice i kjleskapet brukte jeg tilsvarende mengde med utblandet Lerum appelsinsaft. Det fungerer fint, og den lille smaken av appelsin er veldig god i marsipanen. Bildet under viser ingrediensene til Bountysjokoladen. Alt er kjpt p Life og Meny bortsett fra sjokoaden og kokosoljen som jeg har kjpt p Nordstrand Kiropraktorklinikk. Men du fr kjpt tilsvarende ogs p helsekosten... Bildet nederst til venstre er av Bountymassen nr alle ingredienser blandet. Mens det store bildet til hyre viser ferdig resultat. Bde Bountysjokoladen og marsipanen er enkle lage. Men det tar litt tid. Begge deler skal fryses ned fr de dyppes i sjokolade og her lnner det seg gjre akkurat dette og ikke kutte dette trinnet for spare tid! I oppskriften p Bountysjokoladen str det at du skal klemme ned massen i en form og skjre i biter nr den er frossen. Det anbefaler jeg ikke, massen sprakk flere steder og jeg satt igjen med en del lse smbiter. Jeg former massen til litt avlange "kubber, mye lik den formen p original Bounty, og fryser deretter ned i en plastboks der jeg har stablet bitene med plastfolie mellom lagene. Her er bilde



    Det ble ca 23 biter Bounty og da har jeg en ukes tid i kjleskapet nr jeg er fysen p noe godt. Prv selv, og kom gjerne med en tilbakemelding nr du har prvd :)

    Klem Mona

  • 0

    Detter er egentlig en liten test. Innlegget er laget p mobilen, vil sjekke hvordan det blir. Her ser dere grsdagen og dagens lunsj og middag

    verst til venstre er fredagens lunsj med hjemmelaget roastbeef med urter, salat og tomat. Bildet verst til hyre er fredagens middag; kjttboller av kalvekarbonadedeig, risnudler, tomatsaus ( laget med knuste tomater p boks, litt hvitlk og chili samt himalayasalt og paprikakrydder) og litt ovnsbakt brokkoli.
    Nederst til venstre er dagens lunsj, kjttboller som var igjen fra i gr og ovnsbakt brokkoli og tomat.
    Siste bilde, nederst til hyre er dagens middag; stekt kyllingbryst ned grillkrydder, ovnsbakte stpoteter, lett dampet grnnkl og grnn salat med paprika og vrlk. Nr jeg steker bruker jeg alltid kokosolje! Ellers heller jeg ofte og mye olivenolje over maten.

    Hper dere finner litt inspirasjon!
    Klem Mona

  • 2

    Jeg har nevnt i et tidligere blogginnlegg at Paleomten spise p tiltrekker meg. I det store og det hele handler det om spise ren mat. Aller helst kologisk. Det er en, for oss, ikke helt ukjent mte spise p. Jeg har stort sett altid laget middag fra bunn. Det vi n gjr er kutte "sidematen", dvs ris, nudler, pasta, poteter, melkebaserte sauser etc. Og vi kutter den tradisjonelle frokosten og lunsjen basert p mel, korn og melkeprodukter. Jeg startet prosessen "bli frisk med mat" tidlig i vres. Da kuttet jeg sukker og karbohydrater. Dette har gtt overraskende lett! Men da jeg fikk pvist antistoffer i blodet startet den virkelig store omveltningen. Jeg VIL IKKE bli kronisk syk. Jeg er villig til gjre ganske mye for unng det. Derfor er motivasjonen p topp. Samtidig blir jeg jo ganske engasjert i saker som opptar meg, og nettopp n er den kunnskapen jeg begynner tilegne meg om hvor mye skader feil mat kan gjre, noe jeg brenner for! Omleggingen er jo noe jeg/vi skal flge resten av livet, og dette vil ta tid. Det er viktig tror jeg bde finne sin motivasjon og deretter vre tlmodig med seg selv. Rom ble ikke bygget p en dag. Samtidg er det flere veier til Rom og det betyr ar du m finne hva som fungerer best for deg. Jeg anbefaler virkelig at dere leser om Paleo her.

    Sara skriver om mat og livsstilen hun og den lille familien p tre har. Hun skriver bra og med en liten humoristisk snert. Jeg har lest noen Paleoblogger fra menn, men de er veldig strenge med kostholdet sitt. Tror menn fint kan leve uten godteri og stsaker, men det kan vel de frreste kvinner! Derfor trenger vi gode lsninger for hva vi skal kunne "kose" oss med. Sara har flere av disse. Jeg har ogs en annen blogg som leverer de beste godisoppskrifter, nesten Paleo-style, kommer i et annet blogginnlegg. Jeg anbefaler at dere leser om 30 days challenge, det er strenge 30 dager med full fokus p Paleo. Som Sara skriver s vil du etter de dagene kjenne en stor endring i kroppen, og det vil vre en fin motivasjon videre.

    Her er grsdagens og dagens frokost - Paleo-style!


    Oppvarmet ferdiggrillet kylling med salat, oliveonlje og himalayasalt. Jeg har kjpt en haug ferdiggrillede kyllinger p tilbud p Spar og fryst ned. Perfekt tine i kjleskapet over natten!


    Pillede, frosne reker med avocado, tomat og paprika. Med olivenolje og himalayasalt. Samme som i gr....

    Hper dere blir inspirert og motivert! N drar datter og jeg til Sverige for fylle frysern. Jeg hper de har et utvalg kologisk kjtt, rapport kommer :)

  • 2

    N skal jeg vise dere det aller frste kostetilskuddet jeg startet med for litt over en uke siden. Jeg har, etterhvert som jeg har forsket p nettet, landet p at det frst og fremst er maten og ikke tilskudd og vitaminer som skal gjre kroppen frisk. Men samtidig trenger den n et stort puff i riktig retning. Kiropraktoren min snakket varmt om Sun Chlorelle og etter ha lest om denne ble jeg overbevist om at denne mtte bde jeg og datter ha. P grunn av utbruddene til datter har hun forelpig ikke startet p denne - det er et uendelig antall andre kosttilskudd hun spiser pr dag i tillegg til de homeopatiske medisinene. Straks vi er nede p et lavere niv skal hun ogs f Sun Chlorella.

    Man skal ta 15 tabletter hver morgen p tom mage for f en full effekt av rensingen. Chlorellaen srger for en efektiv avgiftning av kroppen, samtidig som den tilfrer en mengde nringsstoffer. Les mer her

    Jeg kjpte frste eske p helsekosten, da valgte jeg 300 tabletter til den nette sum av 310 kroner. Dyrt, jepp! Men dette er en kur man kan bruke for en periode. Men jeg har ogs hrt om flere som tar denne fast, her fr man bare gjre en vurdering. Jeg fant en norsk nettbutikk som selger pakken med 1500 tabletter til kr 999. Det blir jo noen kroner spart. Har nettopp bestilt to esker, en til meg og en til mamma :) Nettbutikken finner du her.

    Lykke til med avgiftningen!

    Klem Mona

  • 0

    Da var dagens middag fortrt, og jeg var veldig spent p om dette falt i smak hos frkna. Jeg elsker Thaigryter, men har hittil kun laget det nr datter ikke skal ha middag. Denne retten er sterk, men utrolig god, lett lage og heldigvis likte datter den ogs! Hun mtte riktignok drikke to store glass med vann underveis, men det anser jeg som bonus :)

    Her er datter sin tallerken, hun fr ris i tillegg og litt mindre brokkoli. Faktisk bare en... som ikke ble spist....


    Her er min tallerken, uten ris, men desto mer brokkoli. Det ble pfyll til oss begge :)

    Og snn lager dere denne enkle, sunne og gode retten:


    Til to personer brukte jeg flgende:

    i boks kokosmelk (inneholder kun det gode mettede fettet vi trenger! Spesielt nr vi spiser lavkarbo)

    2 spiseskjeer rd curry paste. Dere finner denne i de fleste matbutikker, muligens ikke den samme som er avbildet, men velg thai og ikke indisk...

    2 kyllingfileter i biter

    2 gulrtter i staver (jeg deler en gulrot i tre og deretter i staver

    1/2 brokkolibunt oppdelt i buketter

    Slik gjr du:

    Finn frem en kasserolle og var opp en spiseskje kokosolje (ikke kokosmelk, men olje. Fes kjpt i helsekosten. Et M HA produkt i skapet.

    Tilsett 2 spiseskjeer med curry paste og rr rundt i ca 30 sek

    Tilsett boksen med kokosmelk og bring til oppkok

    Tilsett kyllignfileten, du trenger ikke brune i forkant

    La gryta st og putre i ca 20 min

    Tilsett gulrttene og la putre i ca 10 min fr du har opp i brokkolien de siste fem minuttene.

    Server med ris hvis nskelig (jeg har lest at Paleodietten kan akseptere ris, men da den hvite! Mer om dette i et innlegg om Paleo)

    Bon apetite!

  • 0

    Hei! I min research p nettet har jeg samlet meg enorme mengder med informasjon om matintoleranse, lekk tarm (ja, jeg vet.. lite sexy navn) og konsekvenser man kan f p sikt. Det er skremmende hvilke konsekvenser som kan oppst dersom kroppen fr mat den ikke tler. For min datter s vi dette krystallklart forrige uke da utslettene begynte boble opp over hele kroppen. Heldigvis fikk jeg hastetime hos en homeopat i omrdet og fikk hentet homeopatiske medisiner raskt.

    Men frst til dagens frokost/lunsj. Jeg var ikke srlig sulten i dag s jeg startet dagen med en latte med mandelmelk. Deilig! Er s glad for at jeg fant ut at man kunne lage denne melken, ogs s lett det er! Skummer bra i melkeskummeren ogs :) Rundt kl 14 (!) laget jeg meg denne deilige retten:

    Jeg kjpte frosne reker p kiwi i gr og lot de ligge i kjleskapet for tine. I dag var de perfekte, i tillegg skar jeg opp en avocado, litt paprika (godt med noe som knaser) og sm plommetomater. S helte jeg litt olivenolje, skviset litt lime og drysset litt himalayasalt p toppen. Deilig!

    S over til de nyttige linkene. Frst br dere lese en tekst som jeg har funnet p mange homeopatiske nettsider samt hos flere bloggere.Klikk her

    Deretter kan dere lese to artikler i Tidsskriftet for den norke legeforening hvordan legene forsker p tarmen og konsekvenser dersom man har lekk tarm/matintoleranse. Her og her

    Hva mener dere?

    Klem Mona

  • 2

    Endelig er bloggen p plass. Det har tatt litt tid med bestemme navn og design p bloggen... Jeg er jo en liten estetiker og da m rammen rundt bloggen vre p plass fr jeg kan starte med innleggene.

    Lykkemat skal vre en blogg der vi sammen kan finne frem til gode matretter, tilberedningsmter og ikke minst finne snack og godteri vi kan nyte mens vi blir friske. Jeg har googlet og lest s yet har blitt stort og vtt om hvordan maten vi spiser pvirker oss og helsa vr. Her hjemme har vi den siste tiden ftt klar melding om at kostholdet m legges om for at vr livskvalitet skal vre god. Stakkars lille M som har lidd seg gjennom dager med kraftig hudutslett som bde har kldd og verket. N er heldigvis utbruddene p vei tilbake, de siste vannblemmene har sprukket, s n er det bare den nye huden under som klr.. Vi kom oss en liten tur ut i dag for frste gang p en uke, regner med at det n skal bli deilig sommerferie fremover.

    Jeg har tatt bilder av maten jeg har spist den siste tiden. Legger ut etterhvert til inspirasjon. Her er f.eks dagens middag:


    Hjemmelaget hamburger (kjttdeig, hvitlk, chili, paprika, olivenolje, Himalayasalt, pepper og paprikakrydder) med stekt champignon, stekt paprika, ovnsbakt stpotet, bacon og tomat! Nam!

    Jeg og lille M har n kuttet melk og hvetemel fra kostholdet. I tillegg kutter jeg helt alkohol, sukker, egg, ntter og korn, men lille M er ikke helt der enn.... Jeg heller i grunn mot Paleo-mten spise p. Paleo kalles gjerne ogs steinalderdietten og gr ut p spise ren, naturlig mat som kjtt, fisk, fugl, grnnsaker, litt frukt, fett i form av avocado, kokos og olivenolje. Det hres snevert ut og er kanskje det ogs, jeg er ikke helt trofast faktisk. Har funnet en blogg som tilbyr uendelig mange digge oppskrifter p sjokolade og godis. Jeg deler etterhvert som jeg prver meg frem! Jeg har ogs kjpt inn et stort utvalg kosttilskudd og vitaminer til lille M og meg. Blir et eget blogginnlegg, for vi snakker mange bokser!

    S en liten obs! til dere som leser; Jeg har gitt dere adressen til bloggen og tanken er at vi deler erfaringer og kanskje etterhvert oppskrifter fremover. Men siden alt dette foregr p nettet s m vi regner med at andre ogs kommer til lese p bloggen, det kan sikkert vre hyggelig, kanskje kan flere dele sin erfaring med oss. Vil bare at dere tenker dere om fr dere deler privat informasjon :)

    Da var frste innlegg publisert, mange flere kommer!

    Klem Mona

  • Kategorier

    Arkiv

    Siste innlegg

    bilde