lykkemat -
Hjem Add Om meg Kontakt

0

Klarer jeg å følge disse levereglene, DA er mye gjort :) • 0

  Her er oppskrift på enkle og veldig gode sjokoladekuler. De har fått navnet sjokoladekuler ala vitamina da de er proppfulle av gode næringsstofer og nada sukker og andre industriproduserte søtningsstoffer eller ingredienser. Her snakker vi ekte! De er godkjent av barn og voksne i alle aldre og datter på 14 elsker sjokoladekulene! 


  Hovedingrediensen er dadler, jeg bruker disse som jeg kjøper av grønnsakshandleren på Lambertseter. Jeg har ikke sett denne typen i matvarebutikker, så sjekk din lokale grønnsakshandler som importerer fra det brede utland. Det er viktig at dadlene er myke og saftige, og det er disse virkelig!


  Oppskriften gir ca 16 kuler 

  15 dadler, fjern steinen først...

  2 ss kakaopulver

  8 ss mandelmel eller malte mandler

   

  Bruker du hele mandler må de males til mel først. Jeg bruker Bamix stavmikser.

  Bland inn sjokoladepulveret i mandelmelet.

  Ha i dadlene (husk å fjerne steinen!) og miks sammen. Jeg bruker denne kroken på stavmikseren. Det fungerer fint å gjøre jobben for hånd, med en gaffel. Men det krever en del arbeid...  Når deigen har klumpet seg fint sammen, omtrent slik pepperkakedeig oppfører seg, er det klart til å forme kuler.

  Jeg lager en størrelse omtrent som en stor klinkekule. En kule går fint rett i munnen, eller man kan bite over.  Rull gjerne kulene i kokosmasse, kakaopulver eller hakkede mandler, men de er også veldig gode uten! Kulene bør oppbevares i kjøleskap eller i fryser. Jeg liker de veldig godt rett fra fryseren, da er de fortsatt seige, men som hard smørbukk omtrent. Nam!

  Enjoy!